Grillat är godast!

Helgen är här igen och det vackra vädret verkar hålla i sig. Vad passar då bättre än att grilla?

Vi bad Martin Hansen dela med sig av ett härligt grilltips och nedan hittar ni detta:

Grillspetten kan du göra färdiga i god tid och låta ligga kallt på bricka i väntan på att grillen får rätt glöd. Lägg gärna träspett i vatten innan du börjar fylla dem.

Antal portioner: 4

Ingredienser

400-500 400-500 g grytbitar av lamm
12 12 st steklökar
4 4 st lagerblad
1 1 paket bacon
2 2 st paprikor, i bitar
Marinad:
2 2 dl rapsolja
1 1 st gul lök, hackad
1 1 knippa persilja, hackad
1/2 1/2 dl kinesisk soja
saft av 1 citron

Gör så här

1. Blanda marinaden, lägg i köttet och marinera minst 6 tim.
2. Lägg lagerbladen i lite ljummet vatten. Ge de skalade lökarna ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten.
3. Varva avrunna köttbitar, rullade baconskivor, lagerblad, paprika, och lök på grillspett.
4. Grilla sakta tills köttet känns klart.

Smaklig måltid och trevlig helg!

Kommentera gärna inlägget: