Grand Hotel-Bloggen

Sparrispremiär på Grand Hotel!

av grandevent den 21 maj, 2013

Sparrispremiär på Grand!
Vinmakaren Sybille Kuntz från Mosel besöker Grand Hotel på torsdag den 23 maj kl 19:00. Där får ni chansen att avsmaka en fyrarätters meny med sex olika viner för endast 895 kr, så missa inte chansen och gå in och boka bord.

Kommentera inlägget »



Årets Kock

av sarasjoholm den 19 april, 2013

Årets Kock Daniel Räms
Idag och imorgon (19 & 20 april) gästspelar vinnaren av årets kock i vårt kök här på Grand Hotel.
Den guldkorade huvudrätten serveras i en 5 rätters meny som kostar 695kr. Denna meny finns även att köpa med sig hem från Grand Deli.
Ta chansen och boka de sista borden på 046-2806130!

Kommentera inlägget »



Årets kocknyhet!

av grandevent den 06 november, 2012

 

Idag fick vi den härliga nyheten att våra två kockar Martin Hansen och Lukas Hansson har gått vidare till semifinal i Årets Kock 2013. Se deras vinnande menyer nedan:

Martin Hansen
Hasselnötsstekt filé och krispiga vingar av garnfångad slätvar från Skagerrak med kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar, pepparrot, brynt benmärg och krasse

Lukas Hansson
Brynt sockersaltad torskrygg med tempererat ägg, jordärtskockor, frasig brandad, picklade gurkpärlor, rökta musslor, hasselnöt och skummig musselsås med smak av dill.

Vi vill gratulera våra duktiga kockar och önskar dom båda lycka till.

Läs mer om Årets Kock här

Kommentera inlägget »



Vässa dina knivar och slipa dina kunskaper!

av Sandra den 24 september, 2012

Matlagningskurs torsdagen den 27:e september

Vi lovar dig en underhållande och lärorik kväll tillsammans med våra kunniga sommelier och kockar på Grand Hotel i Lund.
Gruppen samlas i Grands matsal för genomgång och gruppindelning. Alla får ett ”Grand Deli förkläde” för att skydda sina kläder, detta är man också välkommen att ta med sig hem.
Tillsammans med kökschef Martin Hansen och souschef Christopher tillagar vi Nordiska skaldjur av högsta kvalité. Vi utlovar en oförglömlig kväll med många skratt och bra tips från matlagningsproffsen!

Tid: 17:00-23:00.
Pris: 1550 kr per person (inkl. mat och dryck).

Champagne, tilltugg, vintips, knivskola och överraskningar ingår.
Boka plats på 046 280 61 30.

Hjärtligt välkomna!

Kommentera inlägget »



Istället för den obligatoriska ”fotbollsölen”..

av Sandra den 15 juni, 2012

Så var det fredag igen. Solen skiner (åtminstone för stunden) och ingen har väl missat att Sverige spelar sin andra match i fotbollsEM ikväll?

Vår bartender Björn Olsson har satt ihop en härlig sommardrink för dig som börjar tröttna på ölen:

Grands halloncooler

Varva is och hallon i ett högt glas

Häll i:
2 cl Absolut Vanilla
2 cl Bacardi Razz
En skvätt Roses lime

Fyll upp med Sprite
Pressa eventuellt en limeklyfta över och lägg sedan denna i glaset.

Njut och ha en härlig helg!

Kommentera inlägget »



Grillat är godast!

av Sandra den 25 maj, 2012

Helgen är här igen och det vackra vädret verkar hålla i sig. Vad passar då bättre än att grilla?

Vi bad Martin Hansen dela med sig av ett härligt grilltips och nedan hittar ni detta:

Grillspetten kan du göra färdiga i god tid och låta ligga kallt på bricka i väntan på att grillen får rätt glöd. Lägg gärna träspett i vatten innan du börjar fylla dem.

Antal portioner: 4

Ingredienser

400-500 400-500 g grytbitar av lamm
12 12 st steklökar
4 4 st lagerblad
1 1 paket bacon
2 2 st paprikor, i bitar
Marinad:
2 2 dl rapsolja
1 1 st gul lök, hackad
1 1 knippa persilja, hackad
1/2 1/2 dl kinesisk soja
saft av 1 citron

Gör så här

1. Blanda marinaden, lägg i köttet och marinera minst 6 tim.
2. Lägg lagerbladen i lite ljummet vatten. Ge de skalade lökarna ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten.
3. Varva avrunna köttbitar, rullade baconskivor, lagerblad, paprika, och lök på grillspett.
4. Grilla sakta tills köttet känns klart.

Smaklig måltid och trevlig helg!

Kommentera inlägget »



Balkongmys!

av Sandra den 27 april, 2012

Nu är den äntligen klar, vår härliga (och enda) balkong uppe på femte våningen.
Tänk er att njuta av en god kopp kaffe eller varför inte frukosten här?

Fråga gärna efter rum 552 nästa gång du bokar rum hos oss.

Välkomna och trevlig helg!

Kommentera inlägget »



Brunch på Grand

av Sandra den 05 april, 2012

En härlig nyhet så här i påsk; den 15/4 börjar vi att servera brunch på Grand Hotel.
Brunchen kommer att serveras varje söndag och ha två sittningar; den första mellan kl. 11,30 – 13,30 och den andra mellan 14,00 – 16,00.

Vad sägs om läckerheter som olika sorters sillar, ägg Benedict, bön- och linsgryta, ostar, bröd och mycket mera? Och när du ätit dig mätt på detta får du försöka hitta lite plats för våfflor, muffins och smoothies. Mums!

Glöm inte att boka bord!
Välkomna!

Kommentera inlägget »



Gott i påsk

av Sandra den 03 april, 2012

Påskhelgen närmar sig med stormsteg. Har du hunnit fundera över menyn och påskgodiset ännu? Dela gärna med dig av dina tips! Vi bad kökschef Martin Hansen om hans favoritrecept och fick nedan:

Äggtoddy med skånska bär

Ingredienser

4 st ägg
2 dl socker
4 dl blandade färska bär (tex. hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär)
färska myntablad

Dela bären och blanda dessa tillsammans med myntabladen och lägg i glas
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och häll detta över bären

Njut!

Glad Påsk önskar vi på Grand Hotel!

Kommentera inlägget »



Det bubblar på Grand Hotel!

av Sandra den 14 mars, 2012

Inte nog med att vi i förra veckan blev utsedda till Årets Vinuplevelse av White Guide, nu tävlar även vår kökschef Martin Hansen i Nordic Chef of the Year.

Den 20 mars är det dags för den årliga nordiska kocktävlingen Nordic Chef of the Year. Tävlingen hålls i Herning i Danmark under matmässan Food Expo 2012. För Sverige tävlar vår egen Martin Hansen.
Temat på årets tävling är ”Mystery Basket” vilket innebär att de tävlande inte får reda på råvarorna som ska användas förrän på tävlingsdagen då de ska laga en 3 rätters meny av högsta internationella klass.

Vi håller så klart alla tummar för Martin och hejar allt vad vi kan på tisdag!

Kommentera inlägget »



Gästspel och champagnemiddag

av Sandra den 02 mars, 2012

Våren är definitivt i luften och vad passar bättre än att inleda årets första vårmånad med en härlig middag med fantastiska drycker?

På tisdag den 6/3 får vi besök av Olivier Horiot som odlar druvor på ett biodynamiskt sätt i hjärtat av Côte des Bar, Les Riceys i södra Champagne.

Grand Hotels kreativa kök förbereder en femrättersmeny och Monsieur Hoirot väljer passande drycker och berättar om dessa under middagen.

Detta får inte missas, passa på att boka din plats på 046 2806130!

Trevlig helg!

Kommentera inlägget »



Världens godaste semla…

av Sandra den 17 februari, 2012

…i alla fall om vår kökschef Martin Hansen får bestämma.
Självklart vill han även dela med sig av detta receptet till er så här inför helgen (Fettisdagen är ju på tisdag men vi tjuvstartar väl?):

Ingredienser

12 st

75 g smör
2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 dl strösocker
1 krm salt
ev 1/2 – 1 tsk stött kardemumma
1 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg till pensling

Fyllning:
Inkråm från bullarna
1/2 dl mjölk
75 g mandelmassa
2 dl vispgrädde
Florsocker

Gör så här

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt socker, salt, ev kardmumma, ägg och 6 dl av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12 runda släta bullar. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.

 Mums, trevlig helg!

Kommentera inlägget »