Grands matsal


Hallon som handplockats i gryningen. Kött från frigående grisar. Svamp från skogsdungen. Den skånska slätten är generös och på Grand Hotel i Lund är vi lyckligt lottade att ha nära tillgång till fantastiska råvaror. Ett besök i Grands Matsal betyder ett spännande möte med vår lokala matkultur.

Maten vi serverar är köksmästarens personliga tolkning av det nordiska köket. Rustik och elegant på samma gång. Skånsk finess i kombination med redig matglädje. I köket är det råvarorna som talar och det innebär en levande meny som växlar med årstiderna. Respekt för djur och jord är en del av vår filosofi och vårt dagliga arbete.

De goda vinerna har självklart sin givna plats i Matsalen och vår sommelier botaniserar gärna i Grands berömda vinkällare där han med stor kännedom väljer rätt vin till maten. Mat och vin ska harmoniera och därför anpassar vi gärna dryck efter meny och vice versa.

I vår anrika Matsal skapas minnesvärda måltider kryddade med en stor dos personligt engagemang. Vi hoppas att du ska känna dig som hemma under kristallkronorna. Välkommen!

Menyer Grands Matsal, se nedan pdf:er.
med reservation för ändringar.

Matsalsmeny lunch vecka 15, 7-11 april 2014

Matsalsmeny lunch vecka 16, 14-18 april 2014

Matsalsmeny lunch vecka 17, 21-25 april 2014

Matsalsmeny lunch vecka 18, 28 april-2 maj 2014

Matsalsmeny afton vecka 15-16, 7-20 april 2014

Matsalsmeny afton vecka 17-19, 21 april-11 maj 2014

Matsalsmeny afton vecka 20-21, 12-25 maj 2014

Påskmeny Matsal 17-21 april 2014